Keresés
Eseménynaptár
H K Sz Cs P Sz V
     1  2  3  4  5
 6  7  8  9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

A Konzorcium tagjai:

  1. Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata
  2. Társasház Budapest, 1181 Havanna 44-52.
  3. Társasház Csontváry utca 30-38.
  4. Társasház Havanna utca 45-63.
  5. Kondor Béla Közösségi Ház
  6. Agape Gyülekezet
  7. Szeretve Tanulni Egyesület
  8. XVIII. kerületi Művészeti Egyesület

Támogató partnerek:

  1. Pitypang Óvoda
  2. Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény

Bővebben

Projektmenedzsment:
Városrehabilitáció18 Zrt.
1181 Budapest, Baross utca 7.


Én Havannám
GY.I.K.


Mit jelent a szociális városrehabilitáció?
A lakóhely átfogó, több szempontra kiterjedő fejlesztését. Cél az életminőség javítása a a lakókörnyezet megújítása, közösségi programok, szabadidős lehetőségek, képzések és munkahelyek teremtése révén.

Mi az Integrált Városfejlesztési Stratégia, és milyen kapcsolatban van a Mi Havannánk programmal?
Az Integrált Városfejlesztési Stratégia (IVS) 2009 márciusában készült dokumentum, amely elemzi a XVIII. kerület helyzetét, és összefoglalja a kerület fejlesztési lehetőségeit, irányait. Az IVS elkészítése minden európai uniós pályázatnak, így a Mi Havannánk programnak is előfeltétele.

Milyen kapcsolatban van a Parkváros18 és a Mi Havannánk program?
A Parkváros18 program a kerület fejlesztési terve, amely konkrét lépésekbe ülteti át a stratégiai célokat. A program nagy hangsúlyt fektet a kerület kertvárosi jellegének megőrzésére. A Havanna programot ezen fejlesztési terv intézkedéseivel összhangban dolgoztuk ki.

Honnan van pénz a Mi Havannánk programra?
Az önkormányzat 970 millió forintot nyert a „Közép-Magyarországi Operatív Program 5.1.1/C. Integrált Szociális Városrehabilitáció” pályázatán. Ezt az összeget az önkormányzat és a lakók közösen egészítik ki 376 millió forint önrésszel. Így összesen 1,3 milliárd forint áll rendelkezésünkre.

Milyen szerepet játszanak a lakók a Mi Havannánk programban?
A Havanna program a lakók segítségével valósul meg. Egyrészt a lakók 180 millió forint önrésszel járulnak hozzá a fejlesztésekhez, másrészt részt vesznek a közösségi programokban, nekik szólnak a képzési és kulturális programok.

Miért pont a Havanna lakótelepet fejlesztik?
Az IVS hat akcióterületet jelöl ki, mindnek önálló célrendszere van. Ezek közül egyik a Havanna lakótelep. Azért került elsőként erre az akcióterületre sor, mert a Havanna lakótelepnek van leginkább szüksége a mihamarabbi rehabilitációra.

Milyen szervezetek vesznek részt a Mi Havannánk programban az önkormányzaton kívül?
A Havanna programban részt vevő partnerek: AGAPÉ Egyesület, Kondor Béla Közösségi Ház, Pedagógiai Intézet és Helytörténeti Gyűjtemény, Pitypang Óvoda, Szeretve Tanulni Egyesület, Nevelési Tanácsadó.

Mi a Vagyon 18 Zrt., és milyen szerepe van a Mi Havannánk programban?
A Vagyon 18 Zrt. a kerület vagyontárgyait kezelő, zártkörűen működő részvénytársaság. A cég felelős a Havanna program operatív lebonyolításáért, gyakorlati megvalósításáért.

Meddig tart a program, mikorra fejeződnek be a projektek?
A Mi Havannánk program 2010 decemberéig tart, a projektek is eddigre fejeződnek be. Az adminisztráció és az elszámolási munkák azonban átnyúlnak még 2011-re is.

Kihez kell fordulni, ha problémák vannak a projektek megvalósításával?
A problémákkal és észrevételekkel kapcsolatban az alprojektek felelőseihez fordulhatnak. E-mail címüket megtalálják az Elérhetőségek menüpont alatt.

Ki döntött arról, milyen projektekből áll a Mi Havannánk program?
A rehabilitációt célzó pályázat hosszas előkészítés után, számos szakmai és civil szervezettel, valamint a programban is részt vevő partnerekkel közösen, velük egyeztetve írtuk. A pályázat előkészítésekor figyelembe vettük az IVS-t, a Parkváros18 fejlesztési tervet is.

Hogyan épül fel a Mi Havannánk program?
A Havanna program 32 projektből áll, ezek négy csoportba oszthatók: lakásfunkció fejlesztése, városi funkció megújítása, közösségi funkció erősítése, szociális tevékenységek.

Hogyan segít a Mi Havannánk program a lakótelepen élőkön?
A Havanna Program élhetőbb, rendezettebb és nyugodtabb környezetet teremt, képzésekkel és munkalehetőségekkel segíti a lakók elhelyezkedését, közösségi programokkal kikapcsolódási lehetőséget nyújt a lakóknak.

Copyright © 2010
Budapest XVIII. kerület Önkormányzata
Impresszum|Oldaltérkép Powered by Webgyár