Lakótelepi közösségi terek

A következő hónapokban azon túl, hogy megújul néhány tízemeletes társasház, a lakótelepi közösségi terek is bővülnek a Havanna lakótelepen. Az európai uniós támogatást élvező szociális városrehabilitációs program 32 projekteleme között ugyanis jelentős hangsúlyt kaptak ezek a beruházások és rendezvények.

Az elmúlt években több korszerű játszótér, pihenőpark épült a Havanna lakótelepen, felújították a sportpályát, a Kondor Béla Közösségi Házban internetszoba várja az itt élőket. A rehabilitációs program keretében tovább bővülnek a közösségi terek. Várhatóan lesz internetkávézó, újabb sportpálya felújítás, kamasz-felnőtt játszótér, ücsörgős helyek. Megújul a Kondor Béla Közösségi Ház (mintegy 48,5 millió forintot terveznek a felújítására), családi játszóház (Varázspadlás) épül a Pitypang Óvoda emeletráépítésével (36 millió forint értékben), a lépcsőházak közösségi funkciót kapnak (20 millió forint lesz rá), a nyári időszakban, havonként térzenét terveznek, kiemelt támogatást kap a Szeretve Tanulni Oktatásfejlesztési Egyesület szociális programcsomagja.

A projekten belül a kulturális rendezvényekre már az idei nyártól várták a kicsiket és nagyokat. Ennek keretében szerveztek táborokat, Havanna-sátort, Havanna Lakótelepi Napokat és "játékszigetet", valamint színházi előadásokat a Havanna lakótelepen.

Forrás: városkép
Szerző: P. Tóth Erzsébet