Ingyenes álláskeresési tanácsadás a Havannán

Tanácsadó iroda nyílt a Csontváry u. 23. szám alatt a Havanna lakótelep elhelyezkedési nehézségekkel küzdő lakói számára. Az irodában roma szociális munkások segítenek az érdeklődőknek.

A Mi Havannánk program nagy hangsúlyt fektet a társadalmi összetartozás erősítésére, a szociális helyzet javítására, valamint a romák integrációjának ösztönzésére. Ezt a célt szolgálja a Havanna lakótelepi Csontváry u. 23. szám alatt nemrég megnyílt tanácsadói iroda is, ahol két szociális munkás, egy pszichológus és egy mentor segít az érdeklődőknek. A szakemberek közreműködnek álláskeresésben, a munkahelyek megőrzését személyes közreműködéssel, segítő mechanizmusokkal mozdítják elő, segítik az álláskeresőket az önéletrajzírásban és az állásinterjúra való felkészülésben, valamint akár a munkáltatóhoz is elkísérik az ügyfeleket.

A tanácsadói iroda a Mi Havannánk program „Roma Szociális Munkások alkalmazása a Havanna lakótelepen” nevű alprojekt keretében nyílt meg. A programra 13 millió forint jut, ebből 6,8 millió uniós támogatás, 6,2 millió önkormányzati forrás. A program szakmai felelőse Oláh Anna (30 451 3272), az önkormányzat esélyegyenlőségi referense, legfontosabb partnerek a Szeretve Tanulni Egyesület és a Közmunka Egyesület. Szociális munkások: Balogh István, Erdész Béla, Pszichológus: Oroszi Zsuzsanna, Mentor: Farkas Ágnes.